Leuke verhalen

Mijn werk vind ik leuk om te doen, ik maak graag mooie plaatjes en vind huizen - alle soorten huizen- en alle onderdelen interessant; de vorm, de indeling, de inrichting, de lichtval....nou ja, alles vind ik dus interessant.


Maar zeker zo leuk zijn de verhalen die ik hoor en de mensen die ik ontmoet.


De bejaarde man die vol tevredenheid rondkijkt in zijn nette, wat gedateerde woning en tuin en zegt : "wat heb ik hier graag gewoond, het is een echt paradijsje".


De vrouw in haar kleurige woning die zodra ik over de drempel stap zegt : "laat ons snel beginnen in de keuken want de kleur op die achterste wand is nu op z'n mooist en dadelijk verandert het licht."

Dan weet ik dat ik een gelijkgestemd iemand heb getroffen.

Ik laat haar meekijken bij het maken van de foto's zodat ze nog de gelegenheid heeft wat kleine dingen aan te passen en de beste hoek mee te bepalen. Kortom een gezellige fotoshoot volgt waar we beiden plezier in hebben.


Het ouder echtpaar dat gaat verhuizen naar een appartement. "We hebben dit huis 50 jaar geleden gekocht voor 20.000 duizend gulden en nu staat het te koop voor €200.000." En dan de man met glimmende oogjes : "dan doe je wel goede zaken!"


De jonge vrouw in een kast van een woning bezaaid met kinderspeelgoed en in algehele rommelige staat :" Als er iets in de weg ligt of opgeruimd moet worden, ga gerust je gang."

???.......?


En het jonge stel die bij mijn binnenkomst vraagt om eerst de slaapkamer boven te doen want dan kunnen ze daarna het bed in een andere kamer zetten zodat ik die op het laatst kan fotograferen.

Hoe ze dat voor elkaar willen krijgen....? Maar jawel hoor na anderhalf uur zwoegen hebben ze het zware tweepersoonsbed uit elkaar gehaald en weer opgebouwd in de andere kamer, de matras verplaats en alles weer netjes opgedekt precies op tijd voor de foto's.


En natuurlijk de honden die naar buiten worden gestuurd maar door het raam naar binnen kijken en zo toch in beeld komen, de katten die stug blijven zitten, - zoals de kat op de foto - en net zo lang wachten tot ze op de foto staan en dan pas vertrekken.


De vrouw die vertelt over de hond die elke avond bepaalt in welke woonkamer ze gaan zitten. Ze hebben een groot huis met een woonkeuken, woonkamer en tuinkamer.

Na het eten gaat de hond zijn speelgoed verzamelen en brengt dat naar de kamer waar hij die dag het liefste ligt. De eigenaren gaan zitten waar de hond zich bevindt. Iedereen blij.


Allemaal redenen waarom ik dit werk met zoveel plezier doe.

37 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven